21.07.2017.


Predsjednik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Austrije u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovane izvanredne i opunomoćene ambasadorke Republike Austrije Anna Jankovic, koja će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi.

Predsjednik je iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intenzivnim odnosima Crne Gore i Austrije, posebno afirmišući činjenicu da je Austrija treći najveći investitor u Crnoj Gori. Ukazao je na mogućnosti daljeg unapređenja saradnje, naročito u turizmu i enrgetici. Saopštio je zahvalnost za kontinuiranu podršku Austrije našim evropskim integracijama, te je u svijetlu činjenice da će Austrija u drugoj polovini 2018-te godine predsjedavati EU, podsjetio da Crna Gora u narednoj godini očekuje ubrzano zatvaranje pregovaračkih poglavlja.

Ambasadorka Janković saglasila se sa Predsjednikovom ocjenom kvalitetnih državnih odnosa i mogućnostima za unapređenja ukupne saradnje, ističući da će Austrija i nadalje snažno podržavati evropske integraciije Crne Gore I prepoznajući Crnu Goru dobrim primjerom regiona. Sagalsila se da treba zajednički iskoristiti prostor unapređenja ekonomske saradnje.


Broj čitanja: 109

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora