27.07.2017.


Predsjednik Vujanović primio novoimenovanu ambasadorku Crne Gore u Italiji
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas novoimenovanu ambasadorku Crne Gore u Republici Italiji Sanju Vlahović pred preuzimanje ambasadorske dužnosti u Rimu.

Predsjednik Vujanović je naglasio posebnu vrijednost saradnje sa Republikom Italijom ocjenjujući da je naše članstvo u NATO-u šansa unapređenja saradnje i inteziviranja partnerstva. Iskazao je poštovanje za maksimalnu posvećenost novimenovane ambasadorke u saradnji sa Italijom u period dok je obavljala dužnost ministarke nauke kada je i potpisan međudržavni Sporazum o naučnoj i tehnološkoj saradnji. Ovaj sporazum je bio osnova za Sporazum sa Nacionalnim savjetom za nauku Italije, na temelju koga su realizovani i ostvaruju se brojni projekti u oblasti obrazovanja, nauke i kulture u Crnoj Gori. Upravo ovakva posvećenost prepoznata je u Italiji i bila je osnovom da predsjednik Italije novoimenovanu ambasadrku odlikuje najvećim državnim odlikovanjem za unapređenje međudržavnih odnosa.

Novoimenovana ambasadorka Vlahović je saopštila da je obavila široke pripreme pred odlazak na diplomatsku dužnost i da će koristeći bogata iskustva saradnje, biti makimalno posvećena uspjehu njene važne diplomatske misije.

Predsjednik je uputio iskaze visokog poštovanja u obavljanju diplomatske misije predhodnom ambasadoru Antunu Zbutegi.


Broj čitanja: 1358

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora