13.08.2017.


Predsjednik Vujanović primio novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Sloveniji
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Republici Sloveniji prof. dr Vujicu Lazovića pred preuzimanje ambasadorske dužnosti u Ljubljani.

Predsjendik Vujanović je iskazao zadovoljstvo veoma bliskom saradnjom Crne Gore i Slovenije u svim oblastima kao i činjenicom da u okviru NATO saveza dijelimo zajedničke evroatlanske vrijednosti. Saopštio je uvjerenje da će Slovenija nastaviti da promoviše dobru dinamiku evropskih integracija Crne Gore i da će biti posvećena daljem unapređenju kvalitetne saradnje posebno u sferi ekonomije. Upravo u oblasti ekonomske saradnje novoimenovani ambasador prof. dr Vujica Lazović trebao bi da pomogne njihovom daljem razvoju kroz dugogodišnje iskustvo potpredsjednika Vlade u okviru koga je bio u prilici da učestvuje u stvaranju kvalitetne ugovorne osnove ekonomske saradnje ali i realizacije konkretnih projekata. Imajući u vidu da je kapital Slovenije prisutan u gotovo svim oblastima ekonomije, a da su njihove kompanije pokazale da su ozbiljni i odgovorni izvođači u raznim infrastrukturnim projektima sigurno je da je iskustvo saradnje dobra preporuka za njeno unapređenje.

Novoimenovani ambasador prof. dr Lazović je potvrdio spremnost da svoje bogato iskustvo rada u Vladi stavi u funkciju unapređenja ukupnih posebno ekonomskih odnosa. Saglasio se da postoji širok prostor za unapređenje saradnje, a očigledno i raspoloženje dvije bliske države da ga iskoriste.

Predsjednik je uputio iskaze visokog poštovanja u obavljanju diplomatske misije predhodnom ambasadoru Miomiru Mugoši koji je obavljajući odgovornu dužnost stekao visoki ugled u Sloveniji i značajno pomogao da se afirmišu vrijednosti naše saradnje i ona unaprijedi.


Broj čitanja: 101

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora