01.09.2017.


Predsjednik Vujanović primio potpredsjednicu Vlade i ministarku vanjskih poslova Republike Bugarske
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici potpredsjednicu Vlade i ministarku vanjskih poslova Republike Bugarske Ekaterinu Zaharievu.

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo što će Crna Gora i Bugarska, kao članice NATO-a, imati mogućnost nove i intezivnije saradnje te da će Bugarska, kao predsjedavajuća EU u narednoj godini, biti u prilici da nastavi i podstakne ubrzanu integraciju Crne Gore u EU. Konstatovao je da su bilateralni odnosi dobar primjer saradnje i da postoje uslovi za njihovo unapređenje posebno u sferi ekonomije zbog čega je ocijenio veoma pozitivnim blisku saradnju dvije Vlade i ministarstava. U cilju unapređenja ekonomske saradnje bilo bi od koristi obezbijediti nove promocije mogućnosti privredne saradnje kroz blisku komunikaciju privrednih komora i drugih udruženja privrednika.

Potpredsjednica Vlade i MVP Bugarske Ekaterina Zaharieva se saglasila da zajedničko članstvo u NATO-u treba iskoristiti i za unapređenje ekonomske i političke saradnje. Naglasila je svoje uvjerenje da je Crna Gora dobar primjer regiona i prognozu da će ona i nadalje to biti motivišući druge države regiona da ubrzaju svoje integracione procese i posvete se intezivnijoj saradnji i partnerstvu. Istakla je opredjeljenje Bugarske da, kao buduća predsjedavajuća EU, kao jedan od prioriteta opredijeli ubrzanje integracija Zapadnog Balkana u EU očekujući da i države regiona pokažu maksimalnu spremnost dostizanja standarda i usvajanju vrijednosti EU.


Broj čitanja: 120

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora