11.09.2017.


Predsjednik Vujanović primio Predsjednika Skupštine Republike Slovenije
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici predsjednika Skupštine Republike Slovenije, Milana Brgleza.

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo parlamentarnom saradnjom Crne Gore i Slovenije ocjenjujući da je ona važan dio međudržavne saradnje. Iskazao je zadovoljstvo intezivnom saradnjom dvije Vlade i brojnim projektima koje je Slovenija realizovala kroz program razvojne pomoći Crnoj Gori. Uputio je izraze poštovanja predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru koji je jedan od dva predlagača Regionalne inicijative Brdo Brioni koja je predhodila Berlinskom procesu koji je od posebnog značaja za države Zapadnog balkana. Konstatovao je da postoji širok prostor za unapređenje saradnje u sferi ekonomije i da se, primarno, sada na to treba fokusirati.

Predsjednika Skupštine Slovenije, Milan Brglez je iskazao ocjenu da Crna Gora ima dobru dinamiku pristupanja EU i da se mora maksimalno fokusirati na dostizanje njenih standarda čuvajući poziciju dobrog primjera koji treba slijediti. Podvukao je poseban značaj članstva Crne Gore u NATO-u koji daje nove mogućnosti partnerstva sa Slovenijom ali i drugim članicama NATO-a. Visoko je vrednovao parlamentarnu saradnju dvije države a jednako i saradnju dvije Vlade saglašavajući se da je sada neophodno dalje unaprijediti ekonomsku saradnju u svim oblastima.


Broj čitanja: 94

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora