21.09.2017.


Sastanak u Delegaciji EU u Njujorku tokom GS UN
U sjedištu Delegacije EU u UN, na marginama Generalne Skupštine UN u Njujorku održan je sastanak visoke predstavnice EU za bezbjedndost i spoljnu politiku Federike Mogerini i Komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana sa predsjednicima država i Vlada Zapadnog Balkana. Na sastanku su učestvovali predsjednik Crne Gore Filip Vujanovič, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjdavajući predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik Kosova Hašim Tači i predsjednici Vlade Makedonije i Albanije Zoran Zajev i Edi Rama.

Od visoke predstavnice Mogerini i Komesara Hana je iskazana snažna podrška EU procesu proširenja i odlučnost da se pojača partnerstvo sa svim državama regiona kako bi se dobar trend integracija nastavio. Pojačanje podrške mora da bude ka ostvarivim i realnim ciljevima a države Zapadnog Balkana trebaju da iskažu maksimalnu posvećenost Evropskim integracijama i punu saradnju u ostvarenju tog, nesumnjivo, strateškog interesa svih država Zapadnog Balkana.

Predsjednici država i Vlada regiona Zapadnog Balkana su iskazali maksimalno raspoloženje za međusobnom saradnjom i spremnost da sva otvorena pitanja rješavaju dijalogom afirmišući dobrosusjedstvo i potrebu očuvanja stabilnosti regiona. Ocijenili su da je nužno ubrzati EU integracije shodno ostvarenim dostignućima standarda Evropske Unije.


Broj čitanja: 78

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora