21.09.2017.


Njujork: Predsjednik Vujanović u UN-u sa Predsjedavajućim 72. zasijedanja Generalne Skupštine UN-a
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović se danas u sjedištu Ujedinjenih nacija sastao sa Predsjedavajućim 72. zasijedanja Generalne Skupštine UN-a Miroslavom Lajčakom.

Predsjednik Vujanović je ponovio punu posvećenost Crne Gore svim aktivnostima Ujedinjenih nacija i spremnost da podrži reforme koje će biti u funkciji jačanja uloge Organizacije u međunarodnoj zajednici. Naglasio je da je Crna Gora podržala jačanje pozicije Generalnog sekretara i Generalne skupštine Ujedinjenih nacija čime se obezbjeđuje snažnija pozicija Organizacije u uslovima brojnih izazova sa kojima se suočava međunarodna zajednica. Državna politika Crne Gore je pokazala poštovanje za sve globalne projekte UN-a, posebno za odnos prema klimatskim promjenama i Agendi održivog razvoja do 2030. godine koje su važna aktivnost Organizacije.

Predsjedavajući Lajčak je konstatovao da su Ujedinjene nacije prepoznale aktivnu ulogu Crne Gore u afirmaciji svih globalnih aktivnosti i vrijednosti zbog kojih je formirana Organizacija. Iskazao je poštovanje za podršku koju je Crna Gora dala novoj poziciji Generalnog sekretara čiji reformski predlozi su u funkciji prevazilaženja kriza i odgovora na globalne izazove.

Na sastanku je učestvovao ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović.


Broj čitanja: 106

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora