22.09.2017.


Njujork: Predsjednik Vujanović sastao se sa Generalnim sekretarom UN-a
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović se danas u sjedištu Ujedinjenih nacija sastao sa Generalnim sekretarom Ujedinjenih Nacija Antonijom Gutjerešom.

Predsjednik Crne Gore je saopštio odlučnost Crne Gore da i nadalje bude pouzdan član UN-a odgovorno učestvujući u svim njenim aktivnostima i programima. Iskazao je poštovanje za djelovanje predstavništva specijalizovanih agencija UN u Crnoj Gori uvjeren da će se partnerstvo sa njima uspješno nastaviti. Naglasio je podršku reformama UN koja je predstavljena od strane Generalnog sekretara i koja treba da u uslovima brojnih globalnih izazova obezbijedi veći uticaj i efikasniju poziciju sistema UN-a. U tom smislu iskazao je zadovoljstvo sastankom država članica UN-a koje su podržale snažniju ulogu Generalnog sekretara u realizaciji ovakve vizije djelovanja UN-a.

Generalni sekretar UN-a je iskazao uvjerenje da će Crna Gora nastaviti svoj posvećen i odgovoran odnos članice UN-a i naglasio poštovanje za podršku koju je dobio od Crne Gore za projekciju snažnije pozicije UN-a u odgovoru na globalne izazove sa kojima je međunarodna zajednica suočena.

Na sastanku je učestvovao ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović.


Broj čitanja: 155

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora