25.09.2017.


Predsjednik Vujanović primio potpredsjednika Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog kongresa NR Kine
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici potpredsjednika Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog kongresa Narodne Republike Kine, Peihua Ma.

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intezivnim odnosima u svim oblastima posebno u sferi ekonomije u kojoj je nesumnjivo najvredniji projekat izgradnja auto-puta od Podgorice do Mateševa. Konstatovao je da postoji mogućnost unapređenja saradnje i u ostalim oblastima ekonomije ali i u zdrastvu, nauci, obrazovanju, kulturi gdje već imamo vrijedne rezultate saradnje. Crna Gora će biti odgovoran partner projekta 16+1 kojim se otvorio novi prostor saradnje Kine i država Centralne i Jugoistočne Evrope a kroz koji se iskazao novi model saradnje sa Kinom.

Potpredsjednik Peihua Ma saopštio je zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori ocjenjujući važnim da se neposredno uvjerio da izgradnja auto-puta od Podgorice do Mateševa se realizuje planiranom dinamikom uz visok kvalitet i izvjesnost završetak u projektovanom roku. Takođe je ocijenio da postoji mogućnost saradnje u poljoprivredi, pomorstvu i turizmu i da, kao i u ostalim oblastima, treba uložiti zajendički napor kako bi se taj prostor saradnje iskoristio.


Broj čitanja: 77

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora