26.09.2017.


Predsjednik Vujanović primio zamjenika predsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Kosovo
Danas je Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio Behđeta Pacolija, zamjenika predsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Kosovo koji je u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo unapređenjem saradnje dvije države koja pored obostrane koristi afirmiše stabilnost u regionu. Ukazao je da za to postoji širok prostor, posebno u sferi ekonomije. U tom smislu predložio je da se kroz biznis forume i susrete privrednika definišu konkretne mogućnosti. Ukazao je na potrebu olakšanja prekogranične saradnje, posebno za stanovništvo sa obije strane neposredno uz granicu, konstatujući da je otvaranje puta Murino-Čakor-Peć i izgradnja zajedničkog graničnog prelaza Kotlovi-Kućište, shodno sporazumu dvije vlade, značajan pomak u tom smjeru. Naglasio je da povratku izbjeglih lica sa Kosova treba dati punu pažnju, s obzirom da je Crna Gora već učinila ogromne napore na njihovom zbrinjavanju u proteklom periodu.

Potpredsjednik i MVP Pacoli konstatovao je dobrosusjedske odnose dvije države, iskazujući spremnost angažovanja Vlade Kosova na daljem unapređenju saradnje. Saglasio se sa potrebom i predloženim modelom intenziviranja ekonomske saradnje, te ukazao na mogućnost njenog dinamiziranja u drugim oblastima, posebno u pogledu evropskih integracija.


Broj čitanja: 128

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora