06.10.2017.


Čestitka Predsjednika Vujanovića povodom Dana Vojske Crne Gore
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je Dan Vojske Crne Gore 7. oktobar.

Povodom 7. oktobra – Dana Vojske Crne Gore, svim pripadnicama i pripadnicima Vojske Crne Gore, ministru Predragu Boškoviću i načelniku Generalštaba general-pukovniku Ljubiši Jokiću, upućujem srdačne čestitke i želje da uspješno i predano izvršavaju zahtjevne dužnosti i zadatke.

Ove godine Crna Gora je postala članica NATO. Posebne zasluge za doprinos ispunjenju jednog od najvažnijih državnih spoljnopolitičkih ciljeva pripadaju vašem sistemu, čime ste iskazali odgovoran odnos prema vojničkim dužnostima i državi Crnoj Gori. Za vas, ispunjavanje planiranih ciljeva nije imalo alternativu, a vaša požrtvovanost je bila za primjer.

Uvaženi, oficiri, podoficiri, vojnici i civilna lica u službi u Vojsci Crne Gore, pokazali ste da ne postoje teški i laki zadaci kada je u pitanju budućnost naših građana i države. Potvrdili ste da, izvršavajući i najzahtjevnije ciljeve, čovjek može da bude gord, dostojanstven i pravičan. Obavljajući najkompleksnije zadatke u mirovnim misijama i operacijama u funkciji globalnog mira i bezbjednosti, pokazali ste, u duhu naše svijetle tradicije , da humanost i patriotizam nemaju cijenu, ali i da umijete da poštujete tuđa prava, kulturu i običaje, na ponos svih građana Crne Gore.

Želim da i u godini koja slijedi, pružajući kao i do sada doprinos opštem napretku Crne Gore, nastavite uspješno djelovanje na ličnom i profesionalnom planu.

Neka je vječna Crna Gora!


Broj čitanja: 63

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora