20.10.2017.


Predsjednik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Češke Republike u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Češke Republike u Crnoj Gori Karela Urbana.

Predsjendik Vujanović je iskazao visoko poštovanje i zadovoljstvo odličnim odnosima dvije države koje imaju intezivnu i sadržajnu saradnju. Istakao je zahvalnost Crne Gore Češkoj na kontinuiranoj i snažnoj podršci evropskoj integraciji Crne Gore, kao i tokom našeg pristupnog procesa NATO-u. Ukazao je na rastuću ekonomsku razmjenu, ali i konstatovao širok prostor mogućnosti za njeno dalje unapređenje, posebno u oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture. Saopštio je interes Crne Gore za jačanje ugovorno pravne osnove u oblasti kulture, prosvjete, nauke i tehnologije.

Ambasador Urban se saglasio sa ocjenom međudržavnih odnosa i saopštio da će Češka i nadalje snažno podržavati Crnu Goru tokom njenog pregovaračkog procesa sa EU. Ukazao je da članstvo Crne Gore u NATO-u otvara prostor za snaženje ukupne saradnje. Istakao je da će njegova diplomatska misija biti posvećena njenom daljem unapređenju, posebno u sferi ekonomije.


Broj čitanja: 314

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora