01.11.2017.


Cetinje: Održana konstitutivna sjednica Senata Prijestonice
Danas je na Cetinju održana konstitutivna sjednica Senata Prijestonice kojom je predsjedavao Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a u kojoj su učestvovali: potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sitem, mr Milutin Simović, predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, akademik Dragan K. Vukčević, v.d. ministra kulture, Zoran Pažin, v.d. rektora Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić, Gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Bogdanović, predsjednik Skupštine Prijestonice, Jovan Martinović i v.d. generalnog sekretara Ministarstva vanjskih poslova, Veselin Šuković.

Nakon što je konstatovano da su ispunjeni zakonom propisani uslovi konstituisan je Senat Prijestonice koji je usvojio Poslovnik o svom radu.

Senat je konstatovao da je, nakon održane javne rasprave i informisanja Skupštine Prijestonice, gradonačelnik Prijestonice utvrdio Program razvoja Prijestonice za 2018. godinu. Ovim programom opredijeljeni su projekti kojima se doprinosi otvaranju novih radnih mjesta, razvojni i infrastrukturni, kao i oni koji su u funkciji očuvanja kulturno - istorijskog i prirodnog nasleđa Prijestonice. Takođe su opredijeljeni projekti valorizacije turističkih potencijala kao i ostali kroz koje će se realizovati program razvoja Prijestonice. Nakon što je Senat usvojio ovaj Program dostavio ga je Vladi na saglasnost.


Broj čitanja: 58

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora