20.11.2017.


Predsjednik Vujanović u Pljevljima
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravio je danas u Pljevljima, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici SO povodom Dana Opštine.

Želim svim građanima i građankama Pljevalja, odbornicima i odbornicama, predsjendiku Skupštine opštine i predsjedniku Opštine da čestitam praznik. Da iskažem poštovanje za ono što je učinjeno između dva praznika i ono što su učinili u svom mandatu. Vidjeli ste iz ovog prikaza tri godine investicije i 26 miliona iz budžeta Opštine, iz budžeta Crne Gore i od donatora u vrlo brojnim i vrlo značajnim projektima koji su sigurno povećali kvalitet žoivota u Pljevljima i omogućili bolje korišćenje resursa Pljevalja. Ja sam ubijeđen da planirani projekti imaju realnu osnovu kvalitetnog ostvarenja i da će i oni povećati kvalitet života u Pljevljima. Želim da posebno iskažem zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Vladom koja je ovdje značajno uložila i zbog dobre saradnje sa donatorima. Evo imao sam priliku neposredno pred sjednicu proslave da se sretnem sa kineskim ambasadorom. Vidjeli ste da će kinezi da rekonstruišu most na Đurđevića Tari, da je to jedna ozbiljna i važna investicija, važna za Pljevlja za Žabljak za ukupnu Crnu Goru. Izvjesno raspoloženje da i nadalje bude prisutna u Pljevljima sa raznim donacijama. Vidjeli ste da je TIKA učiniola značajne investicije. Prema tome Pljevlja na kvalitetan način animira donatore a oni u onome što Pljevlja nude biraju prave projekte za prisustvo u Pljevljima. Ja želim svima prosperitet i raduje me ovakav napredak.

Pitanje novinara: Gospodine Predsjedniče lokalni dan koji emitera radio televizija Pljevlja. Od 17. novembra su u štrajku zbog zarađenih i neisplaćenih pet zarada. Kakva je budućnost lokalnih javnih emitera u državi Crnoj Gori.

Odgovor Predsjednika:
Ja sam razgovarao sa Predsjednikom opštine i on mi je saopštio da ima puno raspoloženje za dobru komunikaciju i prevazilaženje tog problema. I evo iskoristite prosto i tu najavu njegovog raspoloženja da vidite na koji način će se to završiti. Ja lokalnim medijima pridajem poseban značaj. Mislim da su izuzetno vrijedni. Veoma slušani i gledani i mislim da je važno da se kroz lokalni medije saopšti ono što je primarni interes građana. Da svoje lokalne potrebe mogu i da saopšte lokalnim medijima a oni na kvalitetan način i prema lokalnoj jedinici i administraciji da ih realizuju a i da animiraju ono što su potrebe iz budžeta a i pomenuo sam donatore koji mogu da budu dobra konekcija sa potrebama svake lokalne sredine. Prema tome maksimalno poštovanje svim lokalnim medijima i ovdje evo pred predsjednikom opštine apelujem da se napravi dobra komunikacija i da se prevaziđu postojeći problemi.


Broj čitanja: 66

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora