21.11.2017.


Predsjendik Vujanović u Kotoru
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravio je danas u Kotoru, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici SO povodom Dana Opštine.

Želim svim građanima i građankama Kotora, odbornicama i odbornicima, predsjendnici Skupštine opštine i predsjedniku Opštine da čestitam praznik. Da iskažem uvjerenje da će Kotor valorizovati svoje ogromne vrijednosti i svoje posebnosti i svoj značaj za Kotor i za Crnu Goru. Da iskažem uvjerenje da će planovi koje je predsjendik opštine saopštio se ostvavriti i da će biti u koristi građana Kotora i za njegov razvoj. U tom smislu se radujem svakom uspjehu Kotora i želim da on bude za dobro svih građana.

Pitanje novinara: Kako bi ste komentrarisali ovo što je predsjednik rekao za Luku Kotor. Da će se boriti za Luku makar i protiv države?

Odgovor Predsjendika: Ja sam ubijeđen da će Luka Kotor biti u funkciji svih građana Kotora i države Crne Gore i nadam se da će se naći model koji je u najboljem interesu i Kotora i Crne Gore. A ono što su nadležnosti onih koji odlučuju vjerujem da će biti maksimalno odgovorno ispoštovani.

Poitanje novinara: Kako ocjenjujete rad proteklih devet mjeseci od kako je došla u Kotor, da kažemo nova vlast?

Odgovor Predsjednika: Nebih ja ocjenjivao nijednu vlast. Ja želim samo uspjeh svakom gradu i vjerujem da su svi oni koji su posvećeni dobru Kotora u maksimalnom odgovornom odnosu prema njemu i želim svima uspjeh za dobro svih građana Kotora.

Pitanje novinara: Molim Vas da li Kotor po Vama zavređuje status grada jer znamo da zakon mu je taj status oduzeo?

Odgovor Predsjendika: Kotor zavređuje da se sve njegove vrijednosti maksimalno iskoriste. Grad UNESKO-a, grad posebne istorijske vrijednosti, grad multietničkog multivjerskog sklada. Grad jednog posebnog istorijskog značaja za Crnu Goru i grad kome treba posvetiti sve da bi se njegove vrijednosti valorizovale. Kako će se statusno to regulisati stvar je normative. Ja mislim da je važano da se iskoriste bogatstva Kotora za dobro svih građana Kotora. Ono što se tiče statusa stvar je budućnosti i regulacije.


Broj čitanja: 578

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora