06.12.2017.


Sofija: Predsjednik Vujanović sa Glavnom izvršnom direktoricom Svjetske banke
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je danas u Sofiji imao sastanak sa Glavnom izvršnom direktoricom Svjetske banke Kristalinom Georgievom.

Predsjednik Vujanović iskazao je visoko poštovanje za saradnju sa Svjetskom bankom i njenu podršku u brojnim projektima i reformama, a u funkciji obezbjeđenja finansijske stabilnosti i ukupnog prosperiteta Crne Gore. Ocijenio je da je prema dosadašnjoj kreditnoj podršci Svjetske banke Crna Gora imala odgovoran odnos, što je bilo od posebne važnosti za sadašnju poziciju Crne Gore u međunarodnim finansijskim institucijama. Iskazao je očekivanje uspješne finalizacije tekućih aktivnosti i dobijanja garancije, koja će omogućiti nastavak finansijske konsolidacije i budžetske stabilnosti.

Glavna izvršna direktorica Svjetske banke Georgieva je konstatovala da je Crna Gora u regionu, koji ima svoje osjetljivosti, pokazala zavidnu finansijsku stabilnost, uz njeno uvjerenje da će uz dalju pomoć Svjetske banke nastaviti uspješnu konsolidaciju svojih finansija, što je jedan od važnih uslova kvaliteta ukupne ekonomije. Potvrdila je da je odgovoran odnos Crne Gore prema Svjetskoj banci postavio kvalitetan okvir naše buduće saradnje, zbog čega je realno očekivati uspješnu finalizaciju tekuće aktivnosti, kojom će se nastaviti i afirmisati politika pune finansijske konsolidacije Crne Gore.


Broj čitanja: 45

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora