07.12.2017.


Sofija: Predsjednik Crne Gore sa Predsjednikom Republike Bugarske
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se danas u Sofiji sa Predsjednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim.

Predsjednik Vujanović iskazao zadovoljstvo da se tokom boravka u Sofiji gdje je prisustvovao konferenciji o jačanju regionalne povezanosti u povodu 25 godina saradnje Bugarske i Svjetske banke imao priliku da se sastane sa predsjednikom Bugarske Radevim.

U dugom, prijateljskom i konstruktivnom razgovoru predsjednik je iskazao poštovanje za podršku Bugarske evropskim integracijama Crne Gore uz očekivanje da će Bugarska, kao naredna predsjedavajuća EU u prvoj polovini naredne godine, biti u prilici da kroz krajnje konkretne aktivnosti ubrza proces proširenja EU. Zato je ovaj period ukupno važan za promociju država Zapadnog Balkana koja je bila vidljiva i iz izražene spremnosti Svjetske Banke da podrži projekte vezivanja država regiona Zapadnog Balkana. Ocijenio je da su bilateralni odnosi dvije države veoma sadržajni i prijateljski sa mogućnošću njihovog unapređenja u sferi ekonomije.

Predsjednik Radev se saglasio sa značajem predstojećim predsjedavanjem Bugarske Savjetom EU i iskazao uvjerenje da će to biti period snažne fokusiranosti EU na Zapadni Balkan i šanse svake države pojedinačno da ubrza proces pristupanja. Iskazao je uvjerenje da će svi državni organi Bugarske i Crne Gore, primjereno bliskim političkim odnosima, ohrabriti ekonomsku saradnju. Pozvaoa je Predsjendika Crne Gore u zvaničnu posjetu Bugarskoj što je on sa zadovoljstvom prihvatio.


Broj čitanja: 51

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora