18.12.2017.


Podgorica: Postavljen kamen temeljac za Sinagogu
U Podgorici, u ul. Radosava Burića, postavljen kamen temeljac za Sinagogu
Predsjednik Filip Vujanović poručio: Crna Gora privržena Jevrejskoj zajednici


Zahvalan sam za privilegiju da zapalim svijeću na svijećnjaku tokom praznika svjetlosti i slobode Hanuka i to u danu kada je položen kamen temeljac za gradnju Sinagoge, i tom prilikom istaknem da nijedan pripadnik Jevrejske zajednice nikada u Crnoj Gori nije imao problema i to je nešto na što moramo svi da budemo ponosni.

Crna Gora je pokazala privrženost Jevrejskoj zajednici i poštovanje prema njoj. Hvala i predsjedniku Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Jaši Alfandariju koji je podsjetio da je Crna Gora dobar primjer i iskazao uvjerenje da će nastaviti da to bude. Izražavam i zahvalnost ambasadorki Izraela Aloni Fišer Kam, koja je podsjetila da je u vremenu Drugog svjetskog rata Crna Gora bila utočište Jevrejske zajednice.

Ovdje niti jedan Jevrej nije imao problema. Na to moramo da budemo ponosni svi u Crnoj Gori. To jeste svijetla strana naše istorije i to jeste snažna kopča Crne Gore sa Jevrejskom zajednicom. Sinagoga nije samo svetilište Jevreja, već mjesto okupljanja svih. Ona je poziv svima da budu zajedno i prije svega poziv da živimo međusobno u slozi. Zato me posebno raduje što je Podgorica obezbijedila ovu prestižnu lokaciju, uz uvjerenje da će Sinagoga biti izgrađena uskoro.


Broj čitanja: 77

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora