03.01.2018.


Predsjednik Vujanović u Bijelom Polju
Želim građanima i građankama Bijelog Polja, odbornicima, predsjedniku Skupštine opštine i predsjedniku Bijelog Polja da čestitam Dan Bijelog Polja. Da iskažem zadovoljstvo i poštovanje za ono što je učinjeno. Vidjeli ste u ovom prikazu od 2011. godine da je učinjeno zaista mnogo. Da je Bijelo Polje izmijenilo svoj lik. Svoju infrastrukturu i siguran sam i kvalitete komunalnih usluga i u ozbiljnost investicija. Afirmaciji biznis zone i osiguranje uslova za ukupno bolji kvalitet života. Ja želim da čestitam svima koji su učestvovali u tome. Na tom uspjehu i želim dalji razvoj Bijelog Polja shodno njegovim resursima. Ovdje su resursi izuzetni. Treba ih koristiti i posvetiti se razvoju Bijelog Polja i dati šansu da građani žive shodno kvalitetu onoga što Bijelo Polje nudi i vrijednosti svih ovih ljudi u Bijelom Polju koji su spremni da ulože maksimum svoje posvećenosti u bolji kvalitet života Bijelog Polja. Takav kvalitet života i želim i svim građanima i građankama Bijelog Polja.

Pitanje novinara: Da li ste razmatrali na Predsjedništvu ko će biti kandidat DPS-a za predsjednika?

Odgovor Predsjednika: Vi znate da ja nijesam član Predsjedništva. Tako da nemam informacije o tome. Vjerujem da će u okviru DPS-a se na kvalitetan način izabrati kandidat koji će biti pobjednik.

Pitanje novinara: Pretpostavljam da će povećanje cijena, goriva, PDV-a, struje, finansijski to je dobro za državne fondove, a samim tim dobro i za narod, pretpostavljam. Što je to što ja ne mogu da shvatim?

Odgovor Predsjednika: Trebalo bi možda malo dublje da razmislite pa bi shvatili. Ja mislim da je važno da se budžet kvalitetno puni. Ali da se ne ugrozi kvalitet standarda naših građana. Ja se veoma nadam da će oni koji obezbjeđuju da ta široka prodajna mreža sačuva svoj nivo u toj trgovačkoj marži naći prostora da se ne povećavaju cijene. Apelujem na sve one koji se bave trgovinom da na račun kvaliteta života građana svoju trgovačku maržu žrtvuju u onom omjeru u kome povećanje cijene imputa maloprodajne možda košta građane. Svima je nama najvažnije da građani žive kvalitetno. Vjerujem da će se uložiti napor da se ne povećavaju maloprodajne cijene iako su očigledno imputi za maloprodajne cijene se povećali. Jer kao što znate kad se ti imputi smanjuju te se cijene ne smanjuju. Tako da vjerujem da će negdje u trgovačkoj marži može naći prostora da se ne povećavaju cijene. Veoma bi se radovao i poštovao napor svih onih u maloprodajnoj mreži da žrtvuju nešto svog za kvalitet života građana i očuvanja cijena.

Mislim da je dobro da se država u okviru svog budžeta kvalitetno i kvalitetnije finansira. Vjerujem da je finansijska konsolidacija unutar onoga što je budžet pokazao, a ministar finansija obznanio, izvršena na način koji zaslužuje poštovanje. Ja sam imao nedavno jedan dobar susret i razgovor sa Glavnom izvršnom direktorkom Svjetske banke Kristalinom Georgijevom koja je vrlo pohvalno govorila o konsolidaciji našeg finansijskog stanja i tretmana našeg budžeta. I kao što znate na temelju toga je data i garancija Svjetske banke 20. decembra od 80 miliona eura koja bi trebala da obezbijedi kroz tri puta veće zaduženje. Da se na kvalitetan način zaduženje vrati kroz ono što je dug i uloži u bolje investicione projekte Crne Gore. Ja se veoma radujem da se više zaduženja ne vrše radi tekuće potrošnje, nego radi vraćanja dugova po povoljnijim uslovima i radi investiranja u Crnu Goru. Tako da se nadam da povećanje PDV-a neće građani osjetiti negativno, a ovo što ste vi rekli da će se bolje puniti neki fondovi koji će kvalitetnije vršiti svoju funkciju.


Broj čitanja: 65

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora