15.01.2018.


Sofia: Predsjednik Vujanović sa predsjednikom Vlade Bugarske
Tokom zvaniče posjete Bugarskoj predsjednik Crne Gore Filip Vujanović imao je susret sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovim.

Predsjednik Vujanović čestitao preuzimanje predsjedavanja, napretku i razvoji koji je evidentan u Bugarskoj. Zahvalio na podršci Zapadnom Balkanu posebno znajući da je to prostor koji je izuzetno osjetljiv. Kazao da je vizija Bugarske o vezivanju kroz infrastrukturu i različite ekonomske projekte najbolji način za postizanje uspjeha. Bugarsko predsjedavanje je šansa za sve drzave Zapadnog Balkana i veoma je važno sto su svi zvaničnici institucija EU, na zvaničnoj ceremoni početka predsjedavanja, dali podršku Zapadnom Balkanu i njegovoj integraciji. Pri tome, zastupajući individualni pristup, shodno zaslugama u procesu integracija, predsjednik je ponovio punu posvećenost Crne Gore pristupanju koje će u predsjedavanju Bugarske imati svoju veliku šansku.

Predsjednik Vlade Borisov dao je punu podrsku Crnoj Gori, i saopštio da je prethodna godina bila posvećena afirmaciji Zapadnog Balkana i da je planirano proširenje EU što je veliki uspjeh. Konstatovao da treba iskoristiti vrijeme jasne vizije lidera na Balkanu i bugarsko predsjedavanje za postavljanje temelja integracije i napretka.

U razgovoru je učestvovao je minister odbrane Crne Gore Predrag Bošković.


Broj čitanja: 57

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora