23.01.2018.


Saopštenje za javnost
Uvažavajući izraženo medijsko interesovanje o mogućnosti održavanja predsjedničkih i lokalnih izbora u Crnoj Gori u istom danu, Služba za odnose sa javnošću Predsjednika Crne Gore, obavještava o sledećem:

1. Niti jedna opoziciona stranka, partija ili koalicija ili bilo ko u Crnoj Gori, nije se obratio pismenim predlogom Predsjedniku Crne Gore za zakazivanje lokalnih izbora u istom danu kada su zakazani i izbori za Predsjednika Crne Gore. Za predpostaviti je, da su provjerili, da je to zakonski nemoguće i da bi bilo jedino moguće u danu zakazanih izbora za Predsjednika Crne Gore, zakazati lokalne izbore u opštini Plužine. Prvi dan u kome bi se izbori u Plužinama mogli raspisati je 09. februar 2018. godine.

2. U ovoj godini lokalni izbori u Crnoj Gori treba da se održe u Glavnom gradu i 11 opština. Imajući u vidu uslove za raspisivanje izbora iz čl. 14. Zakona o izboru odbornika i poslanika Crne Gore, Predsjednik će vodeći računa o potrebi da se izbori održe u jednom danu, a poštujući rokove, obavijestiti javnost u kom će se danu ti lokalni izbori održati.


Broj čitanja: 53

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora