12.02.2018.


Cetinje: Predsjednik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora BiH u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori gospodina Vinka Radovanovića, koji će svoju dužnost obavljati na rezidentnoj osnovi.

Predsjednik Vujanović iskazao je zadovoljstvo bliskim i sadržajnim odnosima Crne Gore i BiH, karakterišući ih dobrim primjerom dobrosusjedstva u regionu i vrijednim doprinosom snaženju njegove stabilnosti. Ukazao je da intenzivan politički dijalog snažno podstiče saradnju u svim oblastima a posebno u sferi ekonomije. Naglasio je potrebu izgradnje adekvatnog energetskog i saobraćajnog infrastrukturnog povezivanja dvije države, za što postoje mogućnosti i unutar Berlinskog procesa. Saopštio je uvjerenje da će diplomatska misija u Crnoj Gori ambasadora Radovanovića doprinijeti daljem jačanju odnosa između dvije države.

Ambasador Radovanović saglasio se da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje između Crne Gore i BiH, iskazujući spremnost da svoju diplomatsku misiju posvetiti tom cilju.


Broj čitanja: 33

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora