12.02.2018.


Cetinje: Predsjednik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Perua u Crnoj Gori
Danas je u rezidenciji na Cetinju predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovane, izvanredne i opunomoćene ambasadorke Republike Peru u Crnoj Gori gospođe Maria Eugenia Echeverria Herrera-e, koja će svoju dužnost obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Predsjednik Vujanović je odnose dvije države ocijenio prijateljskim, sa saradnjom koju treba unapređivati u brojnim oblastima, posebno u sferi ekonomije. Saopštio je potrebu inteziviranja rada na zaključivanju međudržavnih ugovora koji bi podstakli i regulisali saradnju, te u tom smislu što skorijeg potpisivanja ugovora o saradnji u oblasti turizma, nauke i poljoprivrede. U ovim oblastima postoji mogućnost saradnje pa treba što skorije usaglasiti međudržavne ugovore. Konstatovao da je neophodno organizovati biznis forume koji bi doprinijeli obostrano boljem upoznavanju mogućnosti za saradnju privrednika. U tom smislu iskazao je poseban značaj otvaranja Počasnog konzulata Crne Gore u Limi i angažovanja počasnog konzula prof.dr. Mila Božovića Granadosa koji je porijeklom iz Crne Gore i koji je dekan građevninskog fakulteta u Limi.

Ambasadorka Hererra se saglasila da dvije države iako geografski udaljene imaju mogućnost za unapređenje ekonomske saradnje, saopštavajući spremnost da svoju diplomatsku misiju posveti tom cilju.


Broj čitanja: 14

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora