20.02.2018.


Predsjednik Vujanović primio vršioca dužnosti ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici vršioca dužnosti ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Ivana Korčoka.

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo da kao članica NATO-a dobijamo mogućnost proširenja saradnje u sferi ekonomije kao i intezivnije političke komunikacije. Uvažavajući veoma bliske državne odnose ocijenio je nužnim da se zajednički posvetimo proširenju ekonomske saradnje i obezbjeđenju prostora za nove investicije i partnerstva. U tom smislu posebno je naglasio potrebu inteziviranja saradnje privrednih komora i organizaciju biznis foruma koji bi omogućili razmjenu iskustrava i unaprijedili prostore saradnje. Iskazao je očekivanje da će Slovačka nastaviti i intezivirati podršku Crnoj Gori u procesu pristupanja EU prenoseći našu odlučnost da nastavimo sa punom posvećenošću evropskim integracijama.

Ministar vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Ivan Korčoka je ocijenio da treba maksimalno iskoristiti prostor za unapređenje bilateralne saradnje prenoseći spremnost Slovačke da svoja iskustva podijeli sa Crnom Gorom i podstakne investicije i partnerstva slovačkih kompanija. U afirmaciji ekonomske saradnje treba posebno vrednovati visoku zainteresovanje slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru što je šansa da se ekonomska saradnja nastavi. Ocijenio je da strategija EU koja se odnosi na Zapadni Balkan snažno vrednuje individualni tretman i dostignuća svake države što je prilika za inteziviranje procesa pristupanja. Naglasio je spremnost Slovačke da snažno podrži evropske integracije Crne Gore ističući da je Crna Gora dobar primjer i lider u evropskim integracijama očekujući da nastavi sa punom posvećenošću dostizanje standarda EU.


Broj čitanja: 101

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora