23.02.2018.


Zagreb: Vujanović – Grabar Kitarović
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji boravi u radnoj posjeti Hrvatskoj sastao se danas u Zagrebu sa predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Predsjednik Crne Gore Fililp Vujanović i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ocijenili su bilateralne odnose dvije zemlje tradicionalno dobrim. Uz zadovoljstvo nastavkom saradnje između dvije države na najvišem nivou, predsjednici su razmotrili i mogućnosti za osnaživanje bilateralnih odnosa. Predsjednici su se saglasili kako je potrebno ostvariti zamah po svim pitanjima na daljem unapređenju odnosa od interesa za afirmaciju dobrosusjedske saradnje.

Naglasivši važnost nastavka proširenja EU za punu konsolidaciju hrvatskog jugoistočnog susjedstva, predsjednica Republike Hrvatske istakla je snažnu i predanu podršku Republike Hrvatske ostvarivanju članstva Crne Gore u EU.

Predsjednici su razmijenili mišljenja i o zajedničkoj saradnji u pogledu političkog i bezbjednosnog stanja na Jugoistoku Evrope, složivši se u ocjeni niza prijetnji. Predsjednici su se osvrnuli na predstojeći sastanak na vrhu Sjevernoatlanskog saveza gdje su naznačili značaj posebne važnosti vjerodostojne politike otvorenih vrata Saveza.


Broj čitanja: 157

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora