06.03.2018.


Predsjednik Vujanović primio delegaciju Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Republike Bugarske
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović danas je primio delegaciju Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Republike Bugarske na čelu sa predsjednicom Odbora gospođom Džemom Grozdanovom.

Predsjednik Vujanović je iskazao visoko poštovanje tradicionalno prijateljskih odnosa Crne Gore i Bugarske, koji se u kontinuitetu potvrđuju intenzivnim sustretima na državnom nivou. Saopštio je zahvalnost Bugarskoj na iskrenom zalaganju na ubrzanju pristupa Evropskoj uniji država Zapadnog Balkana, koje je prioritet njenog predsjedavanja Savjetom Evropske unije. Ukazao je na širok prostor unapređenja saradnje između dvije države, posebno na planu ekonomije i spremnost Crne Gore na puni angažman u tom pogledu. Naglasio je važnost parlamentarne saradnje i iskazao zahvalnost Narodnoj skupštini Bugarske na podršci našem pristupnom procesu. Istako je odlučnost i maksimalnu posvećenost Crne Gore evropskim integracijama, konstatujući da je model individualnog pristupa efikasan i u skladu sa odgovornostima koje svaka od država aspiranta za članstvo mora imati.

Predsjednica Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Republike Bugarske Grozdanova saglasila se sa ocjenom bilateralnih odnosa i potrebom unapređenja ekonomske saradnje. Čestitala je Crnoj Gori na dostignućima u evropskim integracijama, konstatujući da je veliki dio posla već urađen. Ocjenila je Crnu Goru stabilizirajućim faktorom u regionu, ističući da je njeno članstvo u NATO veliki doprinos u tom pogledu. Ukazala je na nastojanja Bugarske da EU samit, koji će se održati u Sofiji u maju ove godine, ishoduje konkretne stavove za svaku državu Zapadnog Balkana u cilju efikasnog procesa proširenja EU na Zapadni Balkan.


Broj čitanja: 35

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora