29.03.2018.


Cetinje: Predsjednik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Italije u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Italije Luke Želiolija, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi.

Predsjednik je iskazao visoko poštovanje za tradicijonalno prijateljske i sadržajne odnose Crne Gore i Italije. Ocijenio je da intenzivan politički dijalog, uključujući i razmjenu posjeta na najvišem nivou, značajno afirmiše stabilnost i saradnju u širem regionu. Konstatovao je da saradnju dvije zemlje podstiču međudržavni ugovori zaključeni u brojnim oblastima i naglasio interes Crne Gore za implementaciju Sporazuma o strateškoj saradnji zaključen između dvije vlade. Naglasio je vrijednost ekonomske saradnje, posebno strateških projekata podmorskog kabla i istraživanje nafte i gasa na crnogorskom primorju. Ukazao na širok prostor mogućnosti za dalje unapređenje ekonomske, kulturne, obrazovne i naučne saradnje. Saopštio zadovoljstvo vojnom saradnjom između dvije države - NATO saveznice. Iskazao je zahvalnost Crne Gore za kontinuiranu podršku Italije našem pristupnom procesu Evropskoj uniji.

Ambasador Želioli se saglasio sa ocjenom odnosa dvije države. Iskazao je zadovoljstvo ukupnom saradnjom, kao i potrebu njenog daljeg intenziviranja. Saopštio je da će njegova diplomatska misija biti posvećena snaženju saradnje i prijateljstva dvaju država.


Broj čitanja: 99

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora