Predsjednik Đukanović povodom 20. novembra, Međunarodnog dana djeteta upriličiće prijem za djecu – zlatne savjetnike i predstavnike institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore

18/11/2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom 20. novembra, Međunarodnog dana djeteta upriličiće sjutra prijem za djecu – zlatne savjetnike i predstavnike institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i razgovarati o ostvarivanju prava na obrazovanje u uslovima pandemije.

U fokusu razgovara biće položaj djece iz ranjivih kategorija društva, dostupnost tehničkih i informacionih uslova kao i sama organizacija nastave, njeni efekti i posljedice.

Podsjećamo da su zlatni savjetnici i prethodne godine u okviru globalne kampanje “preuzimanja” institucija razgovarali sa Predsjednikom o više aktuelnih tema u oblasti prava djece u Crnoj Gori. Ovakvi susreti vrlo su značajni za promociju i unapređenje prava na participaciju djece, odnosno principa da budu konsultovani i uključeni u proces pripreme i donošenja odluka o temama koje ih se direktno tiču.

U skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama, troje djece – predstavnika Mreže zlatnih savjetnika upoznaće Predsjednika sa stavovima svojih vršnjaka o izazovima i problemima koje imaju u pohađanju nastave od početka pandemije.

Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost. 

Služba za informisanje Predsjednika obezbijediće fotografije i video snimak sa početka sastanka.