Predsjednik Đukanović primio ambasadora Republike Kosova u Crnoj Gori Iljbera Hisu

23/04/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadora Republike Kosova u Crnoj Gori Iljbera Hisu uz zahvalnost za inicijativu i interesovanje ambasadora za aktuelna dešavanja u Crnoj Gori, kao i posvećenost jačanju saradnje dvije države.


Predsjednik je iskazao zadovoljstvo odnosima Crne Gore i Republike Kosovo koji su tradicionalno uzorni i dodatno osnaženi novim prilozima međusobnog poštovanja i međudržavne saradnje i u ovom vremenu. On je čestitao izbor nove vlade Republike Kosovo i ponovio čestitke za izbor predsjednice Osmani, uz nadu da će to doprinijeti ostvarivanju ciljeva nama susjedne države, koje dijelimo i kojima zajedno stremimo. U tom kontekstu, Predsjednik je ponovio spremnost Crne Gore da sa Kosovom podijeli iskustva važna za napredak na putu ka EU i NATO.

Ambasador Hisa je zahvalio Predsjedniku za prijem, informisao o aktuelnim prilikama u njegovoj zemlji, prenoseći pozdrave predsjednice Republike Kosovo i šefice diplomatije. Uz zadovoljstvo uspješnim završetkom demarkacije granice, ambasador Hisa je iskazao želju za nastavkom saradnje na istim vrijednostima i evropskim i euroatlantskim ciljevima.

Predsjednik je ponovio snažnu podršku Crne Gore pregovaračkom procesu Beograda i Prištine, da se kroz taj proces dođe do dobrog rješenja koje će uvažavati realnost. 

Sagovornici su razmijenili informacije o aktuelnim epidemiološkim prilikama i procesu imunizacije koji je neophodno ubrzati kako bi se stvorili uslovi za normalizaciju života i oporavak ekonomije.


Predsjednik Crne Gore