Predsjednik Đukanović čestitao Dan opštine Budva

21/11/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 22. novembra – Dana opštine Budva, predsjedniku Marku Careviću, predsjedniku Skupštine opštine Krstu Radoviću, odbornicima i svim građanima Budve uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Dan oslobođenja Budve kojim slavimo pobjedu antifašističke ideje nad retrogradnim silama nacionalizma, podsjeća na važnost odgovora pokušajima revizionizma i snaženja ekstremno desnih pokreta koji nas mogu udaljiti od našeg strateškog cilja pripadnosti društvu evropskih i savremenih civilizacijskih vrijednosti, kojima, uvjeren sam, svi zajedno težimo.

I današnji praznik je još jedna prilika da ukažemo na ostvarene uspjehe i dostignuća, istovremeno ne previđajući izazove sa kojima se Budva suočava. Pred budvanskom lokalnom samoupravom stoji obaveza da kritički i objektivno sagleda aktuelna dešavanja. Afirmiše i unaprijedi pozitivne prakse, kako bi očuvala konkurentnost Budve i doprinijela bogaćenju turističke ponude Crne Gore. Ali i da se promptno i maksimalno odgovorno suoči sa problemima koji mogu voditi usporavanju tempa daljeg ekonomskog, društvenog i demokratskog razvoja crnogorske metropole turizma.

Zato moramo odlučno i posvećeno raditi, doprinoseći kako lično, tako i zajedno u okviru institucija, ostvarenju održivog razvoja i snaženju vladavine prava, jer je to jedino dugoročno pouzdana strategija našeg društvenog napretka i međunarodne afirmacije države, s ciljem unapređenja kvaliteta života svih građana Crne Gore.“