Predsjednik Đukanović čestitao Božić građanima katoličke vjeroispovijesti

24/12/2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Božića, nadbiskupu barskom msgr. Roku Đonlješaju (Rrok Gjonlleshaju), biskupu kotorskom msgr. Ivanu Štironji, svim građanima katoličke vjeroispovijesti i sveštenstvu  uz želje da u miru i spokojstvu uživajući zajedno sa svojim porodicama, dragim osobama i prijateljima proslave najradosniji dan u hrišćanstvu, dan Hristovog rođenja.

“Božić nas trajno podstiče na njegovanje univerzalnih vrijednosti hrišćanskog učenja, da samo slogom, razumijavanjem i uzajamnim uvažavanjem možemo nastaviti da gradimo zdravo i prosperitetno društvo, utemeljeno na našem neprolaznom istorijskom nasljeđu i savremenim evropskim vrijednostima koje baštinimo u Crnoj Gori.

Predstojeći sveti dani prilika su da se još jednom podsjetimo izuzetne duhovne misije Katoličke crkve i napora njenih vjernika u Crnoj Gori da aktivno doprinesu izgradnji skladnih međunacionalnih odnosa, snaženju ekumenskog i međureligijskog dijaloga, očuvanju naše duhovne i materijalne kulture, afirmaciji i ukupnoj demokratizaciji crnogorskog društva.

Vjerujem da će plodna saradnja između Katoličke crkve i državnih institucija na svim područjima društvenog života, posvećena interesima Crne Gore i njenom zajedništvu s drugim zemljama i narodima evropskog i evroatlanskog okruženja, i nadalje snažno doprinositi opštem dobru i napretku naše zajedničke Domovine i boljitku svih njenih građana. 

U duhu ovih misli s radošću Vama, sveštenstvu i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori još jednom želim srećan Božić i svako dobro u 2022. godini.”