Sastanak predsjednika Đukanovića i predsjednika Dude: Region važan za EU

03/12/2018U okviru Samita lidera 24. Konferencije država ugovornica Okvirne koncencije UN-a o klimatskim promjenama, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa domaćinom konferencije na čiji poziv i učestvuje, predsjednikom Poljske Andžejom Dudom.

Tom prilikom, Duda je zahvalio predsjedniku Đukanoviću što je prihvatio poziv da učestvuje na današnjem Samitu i ocijenio da su odnosi dvije države izuzetno dobri. Potvrdio je nastavak snažne podrške Poljske evropskoj integraciji Crne Gore i regiona. „Vaš region je veoma važan i podržavamo vaše ambicije za članstvo u EU“, kazao je Duda, i u tom kontekstu najavio posjetu Crnoj Gori i regionu naredne godine i pozvao Predsjednika Djukanovica u posjetu Varsavi.

Predsjednik Đukanović je uz zahvalnost za poziv, gostoprimstvo i izuzetnu organizaciju Samita, izrazio zadovoljstvo odnosima dvije države i najavljenom posjetom predsjednika Dude Crnoj Gori i državama Zapadnog Balkana. Predsjednik je potvrdio snažnu opredijeljenost Crne Gore za nastavkom usvajanja evropskih vrijednosti i njihovim promovisanjem u regionu. Ukazao je na značaj očuvanja vizije ujedinjene Evrope, ubijeđen u, kako je kazao, snagu te vizije i istakao da je integracija regiona ključna za ukupnu stabilnost i napredak.

Predsjednik Đukanović je iskoristio priliku i da čestita svom kolegi obilježavanje 100-godišnjice obnove nezavisnosti Poljske.