Predsjednik Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Indonezije Harija Ričarda Džejmsa Kandoua

04/12/2018


Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Indonezije u Crnoj Gori Harija Ričarda Džejmsa Kandoua.

Predsjednik Đukanović je zahvalio ambasadoru Kandou na velikom doprinosu unapređenju odnosa dvije države tokom njegovog diplomatskog mandata i iskazao zainteresovanost da se međudržavni odnosi dodatno unaprijede u svim oblastima od obostranog interesa, čemu važan podsticaj može pružiti jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Pozdravio je potpisivanje memoranduma o saradnji dva ministarstva vanjskih poslova i pripremu sporazuma o ukidanju viza za nosioce diplomatskih pasoša. Kao preduslov za jačanje saradnje u oblasti ekonomije i investicija, ukazao je na potrebu daljeg unapređenja ugovorne baze između Crne Gore i Indonezije. Dvije države imaju dobru perspektivu odnosa i u oblasti turizma i kulture, ocijenio je Đukanović, podsjetivši da već uspješno sarađujemo na polju nauke i visokog obrazovanja.

Ambasador Kandou je istakao da je počastvovan i ponosan prilikom da bude prvi ambasador Indonezije u Crnoj Gori i aktivni sudionik razvoja međudržavnih odnosa. Daljoj saradnji poseban doprinos daće i sporazum o saradnji u oblasti turizma čija je izrada u toku, naveo je Kandou, podsjetivši i na nedavno održani biznis forum u Budvi kojim je stvoren prostor za jačanje investicionih veza.

Obostrano je izraženo uvjerenje da će Crna Gora i Indonezija i u mandatu novog ambasadora nastaviti sa građenjem prijateljskih, snažnih i prosperitetnih odnosa.