Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao Jom Kipur

07/10/2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom svetog dana – Jom Kipura, predsjedniku Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Đorđu Raičeviću, svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i jevrejskom narodu, u ime građana Crne Gore, i u svoje ime.

„Veliki sveti jevrejski praznik – Dan pomirenja, slavimo u miru i blagostanju, koje zajedno godinama gradimo i čuvamo, odolijevajući iskušenjima, šaljući jasan odgovor sve prisutnijim revizionizmu, populizmu, rasizmu i antisemitizmu, zajedno promovišući ideale mira, tolerancije, pomirenja i poštovanja ljudskog dostojanstva.

Oduvijek se ponosimo skladom multietničkog i multikonfesionalnog života, a u čemu su Jevrejska zajednica i jevrejski narod u Crnoj Gori, dali poseban doprinos. Na temeljima tih univerzalnih vrijednosti smo i ostvarili uspjehe u savremenoj istoriji naše zemlje, obnovili nezavisnost, učlanili se u NATO i u velikoj mjeri napredovali na putu ka članstvu u EU, a istrajna posvećenost čovjekoljublju i suživotu, garant su našeg daljeg prosperiteta.

U želji da Vi i svi građani, praznik proslavite u blagostanju, okruženi najbližima, još jednom upućujem iskrene čestitke i srdačan pozdrav.“/**/