Predsjednik Đukanović uputio čestitku povodom 20 godina od osnivanja Unije poslodavaca Crne Gore

14/12/2022 16:17

vijest

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio čestitku povodom 20 godina od osnivanja Unije poslodavaca Crne Gore.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je srdačne čestitke povodom 20 godina od osnivanja Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), predsjedniku UPCG Predragu Mitroviću, zaposlenima i članovima Unije, uz najbolje želje za dalji uspješan rad. Takođe, čestitke je uputio i dobitnicima godišnjih priznanja za društveno-odgovorno poslovanje i najboljim menadžerkama u 2022. godini.

’’Usvajanjem Lisabonske deklaracije 2010. godine preduzetništvo je prepoznato od strane Evropske komisije kao jedna od osam ključnih kompetencija. Mi smo se, kao društvo, opredijelili za evropski sistem vrijednosti. Zato smo strpljivo i uporno gradili poslovni ambijent, regulativu i politike koji utiču na razvoj biznisa, ali i pravljenje balansa između poslodavaca i zaposlenih, što je prostor koji je prepoznala i Vaša organizacija. Ostvarili smo značajan napredak u ekonomskom razvoju, iako ostaje činjenica da se u tom procesu svi nisu snašli na isti način. Znamo da nas u narednom periodu čekaju brojni izazovi koje moramo savladati. Politička stabilnost je pretpostavka vraćanja naše ekonomije i našeg društva na put stabilnog razvoja. Jedan od izazova je promišljanje o dugoročnom i održivom razvoju Crne Gore, te doprinosu poslodavaca povećanju nivoa obrazovanja i praktično upotrebljivih znanja i vještina kod zaposlenih. U tom procesu Unija poslodavaca Crne Gore može imati značajnu ulogu. 

Ne manje važan izazov je i jačanje povjerenja između zaposlenih, poslodavaca i države. Ovaj će proces ići brže ako se brže suočimo sa činjenicama i dokazima, a ubjeđenja i dogme ostavimo za nama. Zato i jubileji poput današnjeg predstavljaju lijepu priliku da se prisjetimo svih pregalaca koji su svoje znanje i umijeće nedvosmisleno ugrađivali u temelje Unije poslodavaca Crne Gore, ali i Crne Gore. Siguran sam da i njihov doprinos adekvatno vrednujete i cijenite.

U uvjerenju da ćete ispuniti ciljeve koji vode ka ostvarenju misije i vizije Vaše organizacije, želim Vam mnogo uspjeha u daljem radu.’’