Predsjednik Đukanović sastao se sa gradonačelnikom Prištine Perparimom Ramom

18/05/2022

Tokom prve zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Republici Kosovo, gradonačelnik Prištine Perparim Rama uručio mu je „Ključ grada” kao izraz izuzetne zahvalnosti građana Prištine i naroda Kosova za sve što je uradio za tu državu u njenoj istoriji. On je kazao da mu je velika čast što je u prilici da se sastane sa Predsjednikom uz zahvalnost za pomoć kosovskom narodu tokom teških vremena i podršku nezavisnosti Kosova i njegovom prosperitetu, čestitajući mu na liderskoj ulozi u regionu.


Rama je upoznao Predsjednika sa progresivnim planovima u vođenju glavnog grada, prije svega organizovanju predstojećeg Art bijenala, jedinstvene evropske manifestacije kulture, što je dobra prilika i za povezivanje sa Crnom Gorom i njenim Glavnim gradom kroz koncept kulturno-umjetničkog turizma.

Predsjednik Đukanović je zahvalio gradonačelniku Prištine na simboličnom gestu, uručivanju ključa grada, uz poruku da će se njime učvrstiti i zaključati prijateljstvo dvije države. Uz visoke ocjene za moderno-evropsko upravljanje gradom, pohvalio je ideju o organizovanju važne kulturne manifestacije što je dobra prilika za bliže povezivanje dvije države, njenih glavnih gradova, ali i sa Evropom i savremenim tokovima. Uz zadovoljstvo što upoznaje još jednog predstavnika mlađe generacije političara na Kosovu sa bogatim međunarodnim iskustvom, ali i ličnim vezama sa Crnom Gorom, podijelio je razmišljanja o neophodnosti promocijie zdrave i održive politike kroz dugoročno osmišljen razvoj. 

Na toj liniji sugerisao je tješnju saradnju Podgorice i Prištine i razmjenu posjeta dva gradonačelnika, sto je sa zadovoljstvom prihvaćeno.


Predsjednik Crne Gore