Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u nastavku drugog dana posjete Republici Kosovo bio gost na biznis forumu

19/05/2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u nastavku drugog dana posjete Republici Kosovo bio je gost na biznis forumu u organizaciji počasnog konzula Crne Gore Gazmenda Abrašija. 


Forum je okupio najveće i najznačajnije investitore na Kosovu i u Crnoj Gori, među kojima su predstavnici distributivnih kompanija, naftne industrije, banaka i IT kompanija. Biznis forumu prisustvovali su i predstavnici privrednih komora i asocijacija koje podržavaju investitore na Kosovu. 

Predsjednika Crne Gore pozdravila je i ministarka industrije, trgovine i preduzetništva Rozeta Hajdari uz najbolje želje da dvije države kao potpisnice CEFT-a sporazuma unapređuju ekonomske veze. Ukazano je i na značaj podsticaja najboljih infrastrukturnih projekata u cilju povezivanja dvije države i regiona.

Počasni konzul je kazao da treba maksimalno iskoristiti prednosti za saradnju kao što su blizina, porodične veze, poznavanje ambijenta i emocionalna povezanost ljudi sa crnogorskim primorjem. „Naše ekonomije se ne podudaraju i kao takve daju velike mogućnosti za saradnju u interesu obje države, sa posebnim fokusom na turizam i energetiku“, istakao je Abraši.

Predsjednik je pozdravljajući učesnike biznis foruma podsjetio na najznačajnija investiciona postignuća Crne Gore i potencijele za ulaganja u našu zemlju na liniji već poznatih razvojnih privrednih grana, održivog razvoja i diverzifikacije privrede.

Predsjednik Đukanović se danas sastao i sa predstavnicima opozicionih parlamentarnih partija.


Predsjednik Đukanović će večeras zajedno sa predsjednicom Osmani govoriti i na manifestaciji „Dani Crnogoraca na Kosovu“ u organizaciji Udruženja Crnogoraca „Lovćen“.


Predsjednik Crne Gore