Predsjednik Đukanović čestitao Dan Opštine Plužine

03/08/2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 4. avgusta – Dana Opštine Plužine, predsjedniku Mijušku Bajagiću, predsjedniku Skupštine opštine Petru Mitriću, odbornicima i svim građanima Plužina uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

"Dan Opštine Plužine još jednom nas podsjeća na svijetlu tradiciju Pive i Pivljana, na njihovo stradanje i žrtvu koju su dali tokom Narodnooslobodilačke borbe. Svoje pregalaštvo i mudrost ugradili su Pivljani u temelje antifašističke zajednice, dajući u poslijeratnom periodu prepoznatljiv pečat u obnovi i izgradnji Crne Gore i Jugoslovenske federacije.

Na takvim vrijednostima, moramo nastaviti da gradimo društvo jednakih šansi, posvećeno radeći na kvalitetnijem i bržem razvoju Plužina i Pive, koji za to imaju sve preduslove. Pred lokalnom samoupravom i danas stoji obaveza da afirmiše i unaprijedi pozitivne prakse u planskom očuvanju kvaliteta životne sredine i održivom korišćenju prirodnih resursa. Uz jasnu viziju razvoja pivskog kraja, potrebna je odlučnost za dalji ekonomski i društveni razvoj opštine u kojoj se valorizuju značajni energetski potencijali Crne Gore.

Uvjeren da će lokalno rukovodstvo, uz podršku državnih institucija doprinijeti poboljšanju kvaliteta života građana Plužina i sveukupnom napretku Crne Gore, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave."