13.02.2012.


Predsjednik Vujanović na Cetinju
Predsjednik Crne Gore FilipVujanović boravio je danas na Cetinju , gdje je obišao Zavod za zaštitu spomenika, Vladin dom, Ministarstvo kulture i objekat preduzeća Lipa gdje se na hangaru urušio krov i pričinjena velika materijalna šteta.

Predsjednik se zahvalio građanima koji su ispoštovali obaveze iz vanrednog stanja i pokazali solidarnost sa lokalnom upravom i državom i svima koji pomažu da saniramo ovu nezapamćenu elementarnu nepogodu koju nam je donijelo nevrijeme.

Predsjednik se zahvalio svima, na poštovanju principa humanosti i solidarnosti. ,,Crna Gora je pokazala da je zajedno i da je spremna u ovakvim situacijama da se mobiliše na zaštiti opštih dobara i obezbijedi što kvalitetnije uslove za život“. Pozvao je i one koji se ne ponašaju tako i koji očigledno ne poštuju ono što su obaveze vanrednog stanja i ne vrednuju principe solidarnosti i humanosti, da svoje ponašanje promijene.

On je rekao da uvažava napore lokalne uprave koja se maksimalno angažovala da pomogne stanovništvu.
“Želim da iskažem i uvažavanje za sve ono što rade državni organi, posebno vojska i policija i dodao da se nada da je ono najgore ostalo iza nas. Sad je vrijeme da se pohvale oni koji su požrtvovanim i odgovornim odnosom spriječili da ne bude više žrtava. Izgubljena su tri života, ali moram reći da su policija i vojska i svi koji su bili uključeni učinili da tragedija Crne Gore ne bude veća“.

Predsjednik je najavio da će se u vezi vremenskih neprilika i reagovanja nadležnih u Crnoj Gori napraviti detaljna analiza i na osnovu nje utvrditi da li je bilo propusta. Na temelju tih propusta praviće se normativne i organizacione promjene koje će to prevazići.


Broj čitanja: 855

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora