09.11.2012.


Predsjednik Crne Gore predložio Mila Đukanovića za Mandatara
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputiće pismeni predlog predsjedniku Parlamenta, da za mandatara opredjeljuje predsjednika DPS-a Mila Đukanovića.

Predsjednik Vujanović, završio je konsultacije sa predsjednicima političkih partija zastupljenih u Parlamentu oko predloga mandatara za sastav Vlade.

Predsjednik se nakon završenih konsultacija obratio novinarima, gdje je saopštio visoko uvažavanje liderima parlamentarnih stranaka koji su učestvovali u konsultacijama za imenovanje mandatara. On je rekao da te konsultacije nijesu bile ni tehničke ni formalne, nego suštinske i sadržajne u kojima su lideri parlamentarnih stranaka saopštili svoje viđenje Crne Gore i njene perspektive i iskazali spremnost za opšte dobro da djeluju u funkciji ostvarivanja tog dobra. Predsjednik je iskazao i uvažavnaje za ono što je potreba Crne Gore u takvom djelovanju i saopštio spremnost da sa pozicije predsjednika države da punu afirmaciju saradnje svih, za opštu korist Crne Gore i svih njenih građana. On je rekao, da je prirodno što nije došao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, nego u ime DPS-a su bili potpredsjednik gospodin Svetozar Marović i politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović. Oni su ga obavijestili da je završena sjednica Predsjedništva DPS-a u kojoj je predlog DPS-a dobio punu podršku da Milo Đukanović bude mandatar za sastav nove Vlade. ’’To je kao što znate na fonu onoga što sam uvijek zastupao i smatrao da je principijelno primjereno da prvi čovjek partije i koalicije preuzme i obavezu i odgovornost vođenja Vlade za ono što su projekcije te Vlade. Ubijeđen sam da predsjednik DPS-a Milo Đukanović, koji je najznačajnije kreirao program koalicije, koji ga je najsnažnije promovisao i time preuzeo i odgovornost za njegovu realizaciju ovakvim odnosom iskazuje punu spremnost da ono što je bio program koalicije na maksimalno sadržajanan i dinamički najprimjereniji način i ostvari. Ja nesumljam u to znajući ga dugo godina, sarađujući sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem uvjeren sam u njegovu potpunu posvećenost onome što su interesi Crne Gore u integracionim procesima, vrijednosti Crne Gore u afirmaciji njenog međunarodnog ugleda i u ovom trenutku prije svega i iznad svega obezbjeđenju dobrog ekonomskog ambijenta, novih investicija i jednom konstataciojom obezbjeđenja boljeg kvaliteta života’’, saopštio je predsjednik. Predsjednik je istakao uvjerenje da ono što je prethodno radio gospodin Đukanović na državnim dužnostima i predsjednika Vlade i predsjednika države, znači punu uvjerenost ostvarenja onoga što će biti program koalicije, i iznio spremnost da sa svoje strane u domenu onoga što je nadležnost predsjednika države da punu podršku tome i doprinos onome što je kapacitet predsjednika države ustavno i obezbijedio.

Predsjednik je rekao da će danas nakon ovih sastanaka i pismeno uputiti predlog predsjedniku Parlamenta da za mandatara opredjeljuje predsjednika DPS-a Mila Đukanovića u vjeruju da će u jednoj dobroj dinamici se zakazati Skupština koja će glasati o Vladi.

’’Želim na kraju da iskažem visoko poštovanje prema sadašnjem predsjedniku Vlade Igoru Lukšiću, da saopštim da je sa svojom Vladom imao maksimalnu posvećenost ostvarenju onoga što su bili interesi te Vlade i Crne Gore kao cjeline. Da smo u mandatu te Vlade što je za veliki kompliment toj Vladi, svakako će ostati za pamćenje, počeli da pregovaramo o evropskim integracijama, dobili sjajne poruke iz Čikaga u NATO integracijama i imali jednu politiku informacije pune vrijednosti onoga što su resursi Crne Gore u njihovoj valorizaciji’’, kazao je predsjednik. Predsjednik je saopštio, da je na jednak način kao i Lukšić doživljavao i doživljava poziciju mandatara, kroz ono što je kroz princip funkcionisanja partije, da treba podržati i prema tome onako kako je On podržao da predsjednik DPS-a bude mandatar tako bih i ja podržao da bude kandidat za predsjednika države. Prosto timsko funkcionisanje predstavlja kvalitet i nužnost, i mislim da se i u ovom smislu iskazalo uz prihvaćenu obavezu i odgovornost i siguran sam punu posvećenost mandatara i tima koji će formirati da rade za opšte dobro Crne Gore.


Broj čitanja: 1160

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora