12.07.2016.


Predsejdnik Vujanović uručio odlikovanja
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, povodom Dana državnosti, uručio je tri odlikovanja- posthumno admiralu Vladimiru Baroviću, direktoru kancelarije EBRD Đuliju Morenu i filatelisti Tomu Katuriću.

Govoreći o admiralu Vladimiru Baroviću, Vujanović je kazao da je riječ o čovjeku kojem su časnost i dostojanstvo bili put kojim se kretao i koji je ,u ime tog puta, završio život. Admiralu koji nije želio da izda naređenje da se razaraju dalmatinski gradovi i naselja, da se ubijaju nevini ljudi. Shvatio je da mu crnogorska etika i vrijednosti to ne dozvoljavaju. Orden za hrabrost je posthumno dodijeljen admiralu Baroviću na predlog NVO Građanska alijansa i SUBNOR-a i antifašista Crne Gore.

Odlikovanje je dodijeljeno i direktoru kancelrije Evropske banke za obnovu i razvoj, Đuliju Morenu, na predlog Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija. Njega je predsjednik Vujanović odlikovao Ordenom crnogorske zastave drugog stepena. Predsjednik je izrazio zahvalnost Morenu za izuzetan angažman i promociju ekonomskih vrijednosti Crne Gore. Više od trideset projekata sa više od 300 miliona eura EBRD je dala podršku raznim projektima naše privrede, kazao je predsjednik Vujanović,naglasivši da je jedan od projekata koji će EBRD snažno podržati i žičara Kotor-Lovćen-Cetinje.

Na predlog MZ Kamenari i Ministarstva kulture, predsjednik Vujanović je Medaljom za zasluge odlikovao Toma Katurića. Katurić je učestvovao i nagrađivan na najvećim svjetskim izložbama filatelije, dobio je mnogo odlikovanja i priznanja. On je kroz svoj uspjeh promovisao Crnu Goru, kazao je Vujanović.


Broj čitanja: 168

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora