26.07.2016.


Predsjednik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Kraljevine Švedske u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Kraljevine Švedske, Jan Lundin-a, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje za podršku Švedske evropskim integracijama Crne Gore konstatujući da će Crna Gora pristupne pregovore za članstvo u EU nastaviti sa maksimalnom posvećenošću i odgovornošću. Izrazio je zadovoljstvo bilateralnim odnosima uz posebno vrednovanje do sada održanih biznis foruma koji su prestavili mogućnosti privredne saradnje ohrabrujući njeno inteziviranje. Procijenio je da diplomatska misija novoimenovanog ambasadora treba posebno da se fokusira na ekonomsku saradnju uz očekivanje njenog daljeg unapređenja.

Ambasador Kraljevine Švedske, Jan Lundin saopštio je da je Crna Gora pokazala odgovoran odnos u pristupanju EU u čemu će imati dalju podršku i pomoć Švedske. Naglasio je da postoje brojni resursi koji omogućavaju proširenje naše saradnje pri čemu je njegovo opredjeljenje da što češćim prisustvom u Crnoj Gori tu saradnuju maksimalno podstakne.


Broj čitanja: 163

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora