17.09.2016.


Predsjednik Vujanović na Žabljaku
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravio je danas na Žabljaku, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Opštine.

Predsjednik je građanima i građankama Žabljaka, odbornicima, predsjednicima Skupštine i Opštine čestitao Dan Opštine. Iskazao je zadovoljstvo za ono što je učinjeno između dva praznika, što se vidjeli i iz prikazanog da je učinjeno značajno i da su realizovani vrijedni projekti za Žabljak . Resursi se kvalitetno koriste, sa ambicijom da Žabljak ostvari onaj razvoj koji je primjeren njegovim izuzetnim resursima.

Predsjednik je i ovom prilikom iskazao poštovanje Sloveniji i naglasio da je u okviru razvojne pomoći Slovenije značajan dio usmjeren prema Žabljaku. Procijenilo se da planinski turizam, u kome Slovenija ima bogata iskustva, može kvalitetno da se prenese i na prostor Žabljaka. Brojni infrastrukturni projekti rađeni su i iz razvojne pomoći Slovenije i opredjeljenje Slovenije je da taj program nastavi.

Predsjednik je iznio ubjeđenje da je lokalna uprava Žabljaka usmjerena na razvojne projekte na pravi način, uz želju da učine sve da se iskoriste ovi bogati resursi Žabljaka i budu valorizovani u svim njegovim vrijednostima za dobro svih građana Žabljaka.

Pitanje novinara: Koja je poruka prvog čovjeka države Crne Gore stočarima čija su stada ugrožena bolestima, tim prije što, recimo državni organi koji su bili dužni, osim politikanstva, nijesu preduzeli ništa da se tim ljudima pomogne, jer su oni ugroženi?

Odgovor Predsjednika: Poruka je da svima mora biti nadokanađena šteta i da će se to izvjesno nadoknaditi u jednoj proceduri koja će voditi računa da se to realizuje što prije. Ja nijesam u ekspertskom smislu u prilici da dajem nikakve ocjene, ali mogu da uputim poruku da je neophodno nadoknaditi štetu i obezbijediti domaćinima da nastave ono što su ranije radili da nemaju nikakvu štetu u svom domaćinstvu.


Broj čitanja: 138

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora