28.10.2016.


Predsjednik Vujanović prisustvovao svečanoj sjednici SO Herceg Novi
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovao je danas svečanoj sjednici SO Herceg Novi, koja je održana povodom Dana Opštine.

Želim Novljankama i Novljanima, odbornicima, predsjedniku Skupštine opštine i predsjednici opštine da čestitam praznik. Vidjeli ste koliko je urađeno i u šta se sve primarno investiralo. Vrlo me raduje da se povećava kvalitet hotelske infrastrukture Novoga. Ono što je izvjesno bio nedostajući problem kvalitetne hotelske ponude sve više se prevazilazi, sa šansom da zaista Novi ima sjajnu ponudu koja je primjerena njegovim prirodnim ljepotama i turističkoj atraktivnosti. Ubijeđen sam da ovi veliki projekti, posebno na Luštici i Porto Novi idu odlično, i da ćemo biti u prilici da kroz projekat u Kumboru dobijemo sadržaj koji će zaista biti elitni. Koji će po svom kvalitetu značiti jedan novi privlačni magnet za ove prostore i koji će produžavati turističku sezonu. Evo čuli smo i za lijepe planove u planinskom turizmu, tako da Herceg Novi ima sjajnu perspektivu i ja čestitam praznik i želim naravno da se ostvari sve ono što su najbolje želje svih njenih građana.

Pitanje novinara: Kako komentarišete što nema baš mnogo razumijevanja u dijelu hercegnovske javnosti, političke prije svega. Danas opozicija nije došla. Da li je to neki scenario pomalo nalik na ono poslije izbora na državnom nivou, jer ovdje opozicija smatra da lokalna vlast nije pobijedila na ovim izborima i da nije dovoljno dobra da nastavi sa projektima razvoja za Herceg Novi?

Odgovor Predsjednika: Od Vas saznajem da opozicija nije došla. Ja mislim da se uradilo mnogo i da su ambicije realne i da je u svim onim planovima kojima se imalo ostvarilo ono što je na nivou, evo da ne kažem maksimalnog, ali mogućeg. Ja želim i opoziciji i vlast da pokušaju da ostvare harmoniju u djelovanju unutar skupštine opštine za dobro svih građana. Moja informacija o onome što se radi u Novome je pozitivna i mislim da lokalna administracija čini maksimum da se poveća kvalitet života. Ne znam šta je konkretna zamjerka opozicije, ali moram reći sve više da je moda da se Parlament u danima proslave Dana opštine bojkotuje od ovih ili onih. Mislim da to nije dobro. To je dan koji je svečanost svih građana. Prisustvo na toj svečanoj sjednici Opštine je poštovanje ne samo prema vlasti i lokalnoj administraciji koja je aktuelna, nego i prema svim građanima tog grada koji ima Dan Opštine. Dakle, bojkotuju praktično svi, tako da to postaje način da se iskaže neko nezadovoljstvo koje ne znam ima li dovoljno osnova svuda. Ja mislim da lokalne administracije trebaju da se bave lokalnim pitanjima i da posvete svoju aktivnost tome da grad napreduje. Ja sam i ove moje posjete opštinama i Prijestonici i Glavnom gradu činio upravo da se afirmiše ta potreba lokalnog stanovništva. Da se pokaže šta se radilo u periodu između dva praznika. Da se pokaže šta su planovi i očekujem da se prema tome iskaže podrška svih onih koji su unutar Skupštine osvojili vlast. Bojkotovati ne znam koliko ima smisla, ali to postaje moda i na državnom nivou. Svi smatraju da je bojkot dobar instrument, a evo juče sam rekao u Budvi da mi se čini da građani ne glasaju za odbornike ii poslanike da bi pokazivali bojkot nego da bi svojim konstruktivnim djelovanjem pomogli da se ostvari ono što je bio program onih koji su pobijedili. Tako da ne razumijem što se bojkotuje u Herceg Novom. Što se moglo više uraditi, možda se nešto moglo i više uraditi, ja to neznam ali ne mislim da je bojkot način da se na to upozori.


Broj čitanja: 123

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora