01.11.2016.


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je čestitku povodom Dana državnih tužilaca Crne Gore
Poštovani gospodine Stankoviću,

Povodom Dana državnih tužilaca Crne Gore svim nosiocima tužilačkih funkcija u Crnoj Gori iskazujem poštovanje, uz srdačne čestitke i želje za uspješno obavljanje ovih odgovornih dužnosti od izuzetnog društvenog značaja.

Raznovrstan i dinamičan razvoj naše države i društva uslovile su različite forme funkcionisanja tužilačke organizacije. Ali i u tom dugom periodu društvenog razvoja svima je bila zajednička ambicija vladavina prava i sigurnost države i građana koja je uvijek bila osnov djelovanja tužilačke organizacije.

Danas nakon deset godina od obnove državne samostalnosti sa ponosom naglašavamo da je tužilačka organizacija formirana po svim demokratskim standardima kojima kao društvo vladavine prava težimo, oslonjeni na Ustavna i zakonska rješenja usklađena sa standardima najrazvijenijih demokratija.

Siguran sam da će tužilačka organizacija u vremenu koje je pred nama, kada Crna Gora svojim društvenim razvojem dijeli vrijednosti naprednih država Evrope i svijeta, značajno unaprijeđene nezavisnosti djelovanja tužioca u pravosudnom sistemu, još snažnije doprinositi ostvarivanju visokog stepena pravne sigurnosti i društvenog napretka, za dobrobiti svih naših građana i države Crne Gore.

U to ime još jednom Vam čestitam Dan državnih tužilaca Crne Gore i srdačno Vas pozdravljam, kaže se u čestitki predsjednika Vujanovića.


Broj čitanja: 139

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora