01.03.2017.


Podgorica: Vujanović - Federika Mogerini
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici visoku predstavnicu Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost i potpredsjednicu Evropske Komisije Federiku Mogerini.

Predsjednik Vujanović je naglasio odlučnost državne politike Crne Gore da nastavi i dalje afirmiše poziciju Crne Gore kao dobrog primjera regiona bez otvorenih pitanja i sa širokim prostorom saradnje sa njenim susjedima. Takođe je istakao snažnu opredijeljenost za nastavkom evropskih integracija ocjenjujući da su pristupni pregovori šansa za ubrzanje reformi i jačanje naših isntitucija. Saopštio je zadovoljstvo dinamikom NATO integracije Crne Gore doživljavajući je prilogom stabilnsoti regiona. Ocjenjujući unutrašnju situaciju iskazao je uvjerenje da će opozicija ostvarivati svoje političke ciljeve u Parlamentu i nadu da će krivični predmet u vezi terorističkih aktivnosti planiranih na dan izbora imati punu ažurnost a samo suđenje maksimalnu javnost.

Federika Mogerini je istakla da njena regionalna posjeta ima za cilj da afirmiše politiku otvorenih vrata EU i ohrabri države Zapadnog Balkana da se maksimalno posvete evropskim integracijama rješavajući unutrašnje i međusobne problem kroz dijalog afirmišući regionalnu saradnju. Ocjenjujući da je Crna Gora lider evropskih integracija iskazala je želju da nastavi sa posvećenim odnosom u pristupnim pregovorima. Posebno je ukazala na vrijednost Berlinskog procesa kroz koji se najsnažnije podržava unapređenje reginalne infrastrukture Zapadnog Balkana.


Broj čitanja: 129

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora