10.05.2017.


Predsjednik Vujanović primio ministra vanjskih poslova Republike Turske
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici ministra vanjskih poslova Republike Turske Mevluta Čavušoglua.

Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje za podršku Turske NATO integracijama Crne Gore ocjenjujući da će članstvo Crne Gore u alijansi dodatno podstaći ukupnu saradnju dvije države. Konstatovao je visok nivo odnosa u svim oblastima sa mogućnošću daljeg unapređenja, posebno u sferi ekonomije. Istakao je veliki značaj otvaranja turske Ziraat banke u Crnoj Gori koja će dodatno ohrabriti ekonomska partnerstva sa Turskom. Naglasio je posebno uvažavanje djelovanja Turske agencije za saradnju i koordinaciju – TIKA koja je realizovala preko 150 razvojnih projekata i planirala preko 20 novih projekata u skladu sa najneposrednijim interesima građana Crne Gore.

Ministr vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušoglu se saglasio u odnosu na vrijednosti NATO integracija Crne Gore. Ocijenio je da treba zajednički iskoristiti prostor za dalje unapređenje saradnje uz jačanje ugovorne baze dvije države. Iskazao je očekivanje skore posjete Crnoj Gori predsjednika Republike Turske Erdogana, uvjeren da će ona biti potvrda sardžajnih bilateralnih odnosa i važan podsticaj njihovom daljem unapređenju.


Broj čitanja: 120

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora