17.05.2017.


Predsjednik Vujanović primio ambasadora Kraljevine Norveške u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je nerezidentnog ambasadora Kraljevine Norveške u Crnoj Gori Arne Sannes Bjornstad-a koji će u Crnoj Gori organizovati obilježavanje nacionalnog dana Norveške – Dana ustavnosti.

Čestitajući nacionalni praznik Norveške, Predsjednik Vujanović je iskazao uvjerenje unapređenja ukupnih odnosa Crne Gore i Norveške nakon našeg skorog punopravnog članstva u NATO-u. Ocijenio je da će to članstvo biti ohrabrenje unapređenja saradnje u oblasti ekonomije, kao i u ostalim oblastima. Podsjetio je da je Crna Gora usvojila Zakon o slobodnoj trgovini sa državama EFTA – Norveška, Island, Švajcarska i Lihenštajn – koji predstavlja dobar okvir za ekonomsku saradnju sa Norveškom. Naglasio je mogućnosti proširenja saradnje u energetici, ukazujući da je norveška firma „NTE“, sa EPCG suvlasnik preduzeća „Zeta Energy“, koje čine elektrane Glava Zete i Slap Zete.

Ambasador Bjornstad je istakao da je u povodu nacionalnog praznika Norveške želio da Predsjedniku Vujanoviću saopšti zadovoljstvo bilateralnim odnosima i, kao ambasador države koja je jedan od osnivača NATO-a, iskaže očekivanje inteziviranja saradnje između dvije države u svojstvu članica NATO-a. Ocijenio je da naše članstvo u NATO-u pruža nove mogućnosti saradnje. Obavijestio je Predsjednika i da će Norveška udvostručiti pomoć državama Balkana za njihove drštvene reforme.


Broj čitanja: 109

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora