14.06.2017.


Predsjednik Vujanović primio Direktora Aleksandrijske biblioteke dr. Ismail Serageldina
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio Direktora Aleksandrijske biblioteke - najstarije biblioteke antičkog doba dr. Ismail Serageldina, koji je i predsjedavajući Izvršnog vijeća svjetske digitalne biblioteke. Dr. Serageldin je za svoj rad u iskorijenjavanju siromaštva i borbi protiv netolerancije nagrađen brojnim odlikovanjima, među kojima Ordenom izlazećeg sunca japanskog cara i francuskim Ordenom legije časti.

Predsjednik Vujanović iskazao je visoko poštovanje za ukupni doprinos dr. Serageldina promovisanju mira i afirmaciji tolerancije u svijetu. Saopštio je posvećenost Crne Gore očivanju i unapređenju društva tolerancije, kao i afirmaciji multietničkog i multikonfesionalnog sklada. Istakao je da je Crna Gora privržena politici dobrosusjedske saradnje i da je pouzdan partner regionalnih inicijativa i organizacija.

Dr. Serageldin je ocjenio neophodnim dalji snažan angažman na politici mira u međunarodnim odnosima i sprečavanju svih formi netolerancije. Konstatovao je da je Crna Gora dobar primjer u regionu i šire kao država posvećena civilizacijskim vrijednostima i opredjeljena za politiku mira i tolerancije.

Predsjednik Crne Gore odlikovao je dr. Seregaldina Ordenom crnogorske zastave prvog stepena cijeneći njegov lični doprinos promociji vrijednosti Crne Gore, kao i spremnost na uspostavljanju saradnje Aleksandrijske biblioteke sa Nacionalnom Bibliotekom Crne Gore „Đurđe Crnojević“.


Broj čitanja: 136

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora