22.06.2017.


Predsjednik Vujanović primio u oproštajnu posjetu predstavnika UNICEF-a u Crnoj Gori
Danas je u Podgorici Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio u oproštajnu posjetu predstavnika UNICEF-a u Crnoj Gori gospodina Bendžamina Perksa.

Predsjednik je saopštio visoko poštovanje za angažman kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori, ukazujući da je saradnja Crne Gore sa ovom agencijom Ujedinjenih nacija značajno unapređena u programskom i organizacionom smislu u vremenu u kojem je gospodin Perks obavljao visoku dužnost predstavnika UNICEF-a u Crnoj Gori. Ocjenio je da su u tom vremenu u saradnji sa ministarstvima, državnim institucijama i nevladinim sektorom realizovane i implementirane značajne reforme u domenu zaštite djece i njihovih prava. Naglasio je da će Crna Gora, kao pouzdan član Ujedinjenih nacija, i nadalje biti posvećena saradnji sa UNICEF-om u ovoj oblasti od posebne važnosti za društvo. Poželivši uspjeh gospodinu Perksu u vršenju nove dužnosti, ocijenio je njegovu misiju u Crnoj Gori kao izuzetno uspješnu.

Predstavnik UNICEF-a Perks ukazao je na snažan ukupan napredak Crne Gore tokom perioda njegovog mandata. Iskazao je zahvalnost za otvorenu i iskrenu saradnju sa svim relevantnim institucijama u Crnoj Gori, ocijenjujući da su dječija prava i zaštita djece u njoj značajno unapređena, ali i da je to trajan proces u kojem svi, institucije i građani, moraju biti u potpunosti posvećeni.


Broj čitanja: 150

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora